Water is van levensbelang in de wereld. Klimaatverandering maakt dat er op sommige plaatsen teveel en op andere plaatsen te weinig water is op verschillende momenten.

Een goede bescherming tegen water (waterveiligheid) is van belang, maar ook de juiste hoeveelheden (zoet) water voor landbouw en natuur is essentieel. Hieraan gekoppeld zit ook de centrale rol van water in de verbinding landbouw-water-voedsel.
Onze (grote) rivieren en havens spelen een centrale rol in onze economie en vrije tijd. Het is niet alleen essentieel om deze waterwegen goed bevaarbaar te houden, maar ook de verduurzaming van de commerciële en vrije tijdsschepen te realiseren.

Werken aan veiligheid op het water is cruciaal, onder andere bij het installeren en onderhouden van energieparken (windenergie en zonne-energie) op zee en bij de ontwikkelingen op het gebied van autonoom varen.

In al deze mondiale en maatschappelijke uitdagingen speelt Nederland een vooraanstaande rol. Een positie die we alleen kunnen behouden en versterken door in te zetten op innovatie en goede samenwerking. In de topsector water en maritiem werken het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid samen om een speler op het wereldtoneel te zijn en te blijven.

DutchEnglishGerman
Neem contact op Wij sturen je graag meer informatie!
Neem geheel vrijblijvend contact op. Ontvang binnen 24 uur antwoord op je vraag of een offerte.
Verzenden