In een whiteboard animatie tekent een hand cartoons in beeld. Je explanimation valt direct op door de originaliteit!

Indien je een animatie wilt laten maken, dan zijn er nogal wat opties. Aan elke keuze hangt uiteraard een prijskaartje. Behalve 2D en 3D computeranimaties zijn er ook handgetekende- oftewel whiteboard animaties. Dergelijke animaties zijn genoemd naar de whiteboards, verticaal staande tekenborden of blocs zoals ze in vergaderruimtes zijn te vinden. Met behulp van een viltstift worden hierop ruwe schetsen gemaakt of teksten geschreven. Whiteboard animaties doen niets anders. Ook hier zie je (maar dan op een beeldscherm) een hand met viltstift illustraties maken en/of teksten schrijven. In plaats van geschreven teksten kunnen deze ook worden ingesproken d.m.v. een voice-over.

Een uitleganimatie laten maken vergt een goede voorbereiding. Bovendien voorkomt het onnodige kosten als je weet wat je wilt. Voor wie is de handgetekende animatie bedoeld, wat is de kernboodschap, hoe lang mag het duren, budget, voice-over, wel- of geen humor etc. Een goede animator kan je precies vertellen wat erbij komt kijken. Een goede animator verduidelijkt en ontzorgt je tijdens het produceren van je whiteboard animatie.

Een animatie laten maken betekent ook goed kijken naar de tekenstijl. Spreekt deze je aan en komt het professioneel over? Maar al te vaak wordt er een onbeholpen stijl gehanteerd. Men weet wel hoe men een animatie moet maken maar men ontbreekt het aan tekentalent. Zodra je de stijl hebt gevonden kun je het beste als eerste vragen naar de minuutprijs. Wat valt hieronder? Redigeren van het script, muziek, voice-over, reis- en bespreektijd? Probeer je zoveel mogelijk te beperken tot de kern. Een whiteboard animatie is een hele originele manier om letterlijk en figuurlijk met lijnen de highlights van je verhaal te verduidelijken.

Animatie is origineel

Een whiteboard animatie is heel origineel. Je boodschap valt direct op omdat je deze vorm van explanimations vrij weinig ziet. 

Unieke tekenstijl

Let bij het maken van een whiteboard animatie op een onderscheidende en professionele tekenstijl van de cartoonist.

Geen stockmateriaal

Kies voor kwaliteit en niet voor simpele poppetjes en objecten. Je animatie moet originaliteit en kwaliteit uitstralen.

Special effects

Een whiteboard uitleganimatie is meer dan enkel lijnen tekenen. Laat je animatie ophalen door kleurrijke elementen en beweging.

Neem contact op

DutchEnglishGerman
Neem contact op Wij sturen je graag meer informatie!
Neem geheel vrijblijvend contact op. Ontvang binnen 24 uur antwoord op je vraag of een offerte.
Verzenden