In een animatie wordt het ‘echte leven’ uitgebeeld door middel van bewegende beelden.

Sinds het moment dat animatie voor het eerst gebruikt werd heeft het verschillende digitale metamorfoses ondergaan. Naast de meest gebruikte vormen van animatie, namelijk 2D en 3D bestaat er ook een animatietechniek dat stop motion heet. Bij deze animatievorm worden 2D en 3D objecten gefilmd om vervolgens als een filmpje te kunnen worden afgespeeld. Niet alleen fysieke objecten, maar ook knipsels uit papier, klei en poppen worden voor deze methode veelvuldig gebruikt. Naast stop motion bestaat ook whiteboard animatie als originele animatievorm. Bij deze vorm tekent een illustrator of cartoonist handgetekende objecten die vervolgens met een hand in beeld worden getoond.
Het effect van animatie bereik je door in snel tempo stilstaande beelden in elkaar over te laten gaan. Bij 2D wordt dit gedaan met een computer in de vorm van frames. De overgang tussen de beelden gaat echter zo snel dat het menselijk oog niet ‘snapt’ dat het eigenlijk stilstaande beelden zijn die elkaar in rap tempo opvolgen.

Voor de meeste mensen is animatie puur entertainment en staat men niet echt stil bij de vele vormen, voordelen en toepassingen ervan.

Als je kijkt naar de vele toepassingsmogelijkheden van animatie dan zijn deze bijna oneindig te noemen. Het brengt direct veel waarde voor zowel de zakelijke industrie als voor entertainment. Vanzelfsprekend kunnen deze twee werelden goed met elkaar gecombineerd worden.
We kunnen het niet genoeg zeggen, animatie is veel belangrijker dan men zich over het algemeen realiseert. Animatie kan in zeer korte vorm vertoond worden, in lange vorm, als een film, special effects, gifjes, afbeeldingen, video games, smartphone apps, e-learning, instructiefilmpjes of als promotiemateriaal.

DutchEnglishGerman
Neem contact op Wij sturen je graag meer informatie!
Neem geheel vrijblijvend contact op. Ontvang binnen 24 uur antwoord op je vraag of een offerte.
Verzenden