Je kunt animatie en video tonen tijdens webinars maar check dit van tevoren goed

Door de coronacrisis zijn bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen wereldwijd noodgedwongen overgestapt op beeldbellen, bijvoorbeeld met programma’s als Microsoft Teams.

Ook netwerken, handelsmissies en beursdeelnames vinden sinds maart allemaal online plaats. Nu zul je je misschien afvragen: kan ik video of animatie afspelen tijdens een webinar? Het antwoord is ja en nee. We lichten het hier kort toe.

Een grote factor die van invloed is, is de internetsnelheid bij jou en bij de deelnemers. De snelheid bepaalt namelijk de kwaliteit van de getoonde animatie of video.

GoToWebinar

GoToWebinar is met name gericht op het delen van het beeldscherm. Verder kun je ook de webcam gebruiken. Webcambeelden worden echter niet opgenomen. Het is sterk aan te raden om alles vooraf grondig te testen, maar in principe is het zeker mogelijk.

powerpoint laten maken

Stappenplan voor GoToWebinar:

1. Video en geluid
Het is aan te bevelen om een animatie of video te tonen zonder geluid. Door te kiezen voor een animatie of video zonder geluid kun je zelf het commentaar live geven.
Op die manier loopt het geluid nagenoeg gelijk met je beeld. Een groot voordeel is dat jijzelf niet in beeld bent. Hierdoor valt de vertraging niet op. Een animatie of video zonder geluid kan bijvoorbeeld een opgenomen demonstratie zijn of uitleg van een specifiek product of service.
Een video zonder geluid geeft een veel beter resultaat tijdens een webinar.

2. Waar is de video opgeslagen?
Als de video online staat opgeslagen (bijvoorbeeld op YouTube of Vimeo), dan vraag je veel van je computer en van je internetverbinding. De animatie of video wordt dan gedownload en tegelijkertijd geupload. De upload snelheid is altijd lager dan de download snelheid. Dit zorgt voor een vertraging in het geluid. Kies bij voorkeur voor een lage kwaliteit formaat van de webinar.
Het afspelen van een lokaal opgeslagen videobestand op je computer geeft een veel beter resultaat.

Checklist om een animatie of video tijdens een webinar af te spelen:

1. Heel belangrijk: check je internetsnelheid. Voor download maar ook upload. Dit geldt ook voor de andere deelnemers.
2. Voor GoToWebinar: zorg dat je video lokaal op je computer staat;
3. Voor GoToWebinar: Maak een video zonder geluid en geef live de toelichting.

Veel succes!

DutchEnglishGerman
Neem contact op Wij sturen je graag meer informatie!
Neem geheel vrijblijvend contact op. Ontvang binnen 24 uur antwoord op je vraag of een offerte.
Verzenden