De sector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen heeft de ambitie om wereldleider te blijven

De sector is internationaal marktleider, sterk, innovatief en hoogproductief, met een zeer efficiënte logistiek en verwerking. De sector heeft de beste kennisinstellingen ter wereld en de publiek-private samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden zit in hun genen.
Door de handen in elkaar te slaan, kunnen ze maatschappelijke uitdagingen aan en tegelijkertijd de economische kracht van de sector versterken. Nationaal én internationaal. Lees meer op de site van Topsector TU.

De inzet van de topsector T&U voor de ontwikkeling van nieuwe kennis en innovaties is gebundeld in 4 thema’s:

1. Duurzame Plantaardige Productie: resistent en stressbestendig uitgangsmateriaal, ecologisch houdbare productie, gezonde bodem, gezonde planten, biodiversiteit.

2. Consument, Markt & Maatschappij: aankoop en consumptie van duurzame, veilige en gezonde producten, informatie en transparantie over producten en productiewijze, versterken consumentenvertrouwen, ontwikkeling (nieuwe) groene grondstoffen, schoon en efficiënt transport, verminderen voedselverspilling, duurzame verpakkingen.

3. Energie & Water: energie- en waterefficiënte productie, klimaatadaptatie.

4. High Tech & Digitale Transformatie: ICT/Big Data, robots, sensoren, innovatieve materialen en toepassing van nieuwe en bestaande technologieën in de T&U sector.

DutchEnglishGerman
Neem contact op Wij sturen je graag meer informatie!
Neem geheel vrijblijvend contact op. Ontvang binnen 24 uur antwoord op je vraag of een offerte.
Verzenden