Met een toegevoegde waarde van 53 miljard euro per jaar en 646.000 arbeidsplaatsen is de logistieke sector van groot economisch belang.

We verdienen veel van ons geld in het buitenland, maar onze toppositie is niet vanzelfsprekend. We zullen concurrerend moeten blijven. Alleen dan is duurzame economische groei mogelijk.
Mondiale vraagstukken zoals vergrijzing en klimaatverandering vragen om een stevige aanpak. Die opgaven vormen de kern voor de topsectorenaanpak waarin ondernemers, onderzoekers en overheden samen aan deze uitdagingen werken (gouden driehoek/triple helix). Er wordt samengewerkt om de beste producten en diensten te realiseren (innovatie), talenten aan te trekken (human capital) en de sectoren internationaal goed te positioneren.

De topsector logistiek werkt nauw samen met bedrijven uit de andere topsectoren, daar deze sectoren grotendeels van een goede logistiek afhankelijk zijn. Hun kosten bestaan voor 8-18% uit logistiek.

Het betreft niet alleen bedrijven die producten vervoeren, maar ook logistieke en supply chain functies binnen verladende bedrijven. Voor al deze bedrijven is logistiek van groot belang om afspraken te kunnen nakomen en tijdig te kunnen leveren. Kortom: het is bepalend voor hun (zowel Nederlandse als internationale) marktpositie. Deze sector speelt dan ook een sleutelrol in de Nederlandse economie. Daarnaast kent Nederland een aantrekkelijk innovatie- en vestigingsklimaat voor verladend en logistiek bedrijfsleven.

DutchEnglishGerman
Neem contact op Wij sturen je graag meer informatie!
Neem geheel vrijblijvend contact op. Ontvang binnen 24 uur antwoord op je vraag of een offerte.
Verzenden