De creatieve industrie staat bekend om zijn flexibele denkkracht, is gewend om over domeinen heen samen te werken en out of the box te denken.

Deze kenmerken zijn erg belangrijk om tot antwoorden te komen op problemen die de wereld kent.
De creatieve industrie is de katalysator van het innovatievermogen van Nederland. Deze sector bestaat uit ondernemers en creatieve professionals. Zij zijn onder te verdelen in de creatieve zakelijke dienstverlening – zoals productontwerpers, architecten, modeontwerpers, digital designers – en Media en entertainment – zoals uitgevers, game-ontwikkelaars, cultureel erfgoed en dj’s.

Daarnaast is Internationalisering van belang. Nederland is met een aandeel van 29,5% wereldwijd de grootste exporteur van creatieve diensten. De Nederlandse creatieve industrie staat wereldwijd hoog aangeschreven.

De topsector creatieve industrie richt zich op samenwerking tussen kennisinstellingen en creatieve professionals om hoogwaardige innovatieve producten en diensten te ontwikkelen. Met haar vernieuwende ideeën en originele ontwerpmethoden en validatiemodellen, die structuur geven aan het creatieve proces, kan de sector mensen verbinden en in beweging krijgen. De creatieve topsector is een onmisbare schakel in het geven van antwoorden op grote maatschappelijke vraagstukken en het bieden van een zinvolle betekenis aan nieuwe technologische mogelijkheden.

DutchEnglishGerman
Neem contact op Wij sturen je graag meer informatie!
Neem geheel vrijblijvend contact op. Ontvang binnen 24 uur antwoord op je vraag of een offerte.
Verzenden