De topsector Life Science & Health zet innovatie in gang tussen bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen, patiënten en maatschappelijke organisaties.

Of het nu gaat om biomedisch of biotechnologisch onderzoek, Nederlandse universitair medische centra en universiteiten staan wereldwijd hoog aangeschreven. Daarnaast ontwikkelen Nederlandse bedrijven baanbrekende innovaties voor de snelgroeiende internationale markt van de gezondheidszorg.
De topsector Life Science & Health zet innovatie in gang tussen bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen, patiënten en maatschappelijke organisaties. Het is één van de negen door de Nederlandse Overheid geïdentificeerde topsectoren. Onderdeel van de Topsector LSH is de Stichting Life Sciences & Health – TKI, die als kerntaken heeft:
Het stimuleren en faciliteren van publiek-private samenwerkingsverbanden en de integratie van sector brede en cross sectorale activiteiten over de gehele life sciences en health keten.

De Nederlandse topsector Life Sciences & Health behoort tot de top van de wereld op wetenschappelijk gebied en in ondernemerschap.

De topsector profileert zichzelf als Health Holland naar buiten toe en heeft met name de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt. In deze vaak meerjarige onderzoeksprojecten werken bedrijfsleven en onderzoekinstellingen samen aan nieuwe innovaties in medische technologie, biotechnologie en de zorgsector.

De vele innovaties hebben eraan bijgedragen dat de Life Sciences & Health sector de uitdagingen op weg naar vitale burgers en een gezonde economie aan kan. Door de bijzondere combinatie van kennis en kunde biedt deze topsector veel kansen voor de Nederlandse kenniseconomie.

DutchEnglishGerman
Neem contact op Wij sturen je graag meer informatie!
Neem geheel vrijblijvend contact op. Ontvang binnen 24 uur antwoord op je vraag of een offerte.
Verzenden