De agri & food sector is een sector die altijd in beweging is en zich voortdurend aanpast aan de nieuwste eisen van overheden, maatschappij en wensen van de consument.

De gehele sector staat voor de uitdaging om door middel van innovatie nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Technologie draagt bij tot duurzame oplossingen.
Deze sector is enorm belangrijk voor de Nederlandse economie. De gemiddelde omvang van de agrarische bedrijven neemt toe, waardoor schaalvoordelen steeds meer worden benut. De resultaten van deze bedrijven vertonen de laatste jaren sterkere schommelingen dan in het verleden.
Bij de voedselverwerkende industrie bestaat juist een andere trend, namelijk een sterke toename van kleine bedrijven. De investeringen in R&D van de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is een van de hoogste van Europa, echter zijn deze investeringen nog zeer laag als je dit vergelijkt met andere sectoren. Ook hier geldt dat er maatschappelijke uitdagingen moeten worden overwonnen, innovatie kan hier de juiste oplossingen voor bieden.

De topsector Agri & Food draagt bij aan nieuwe innovatie en kennis, in de eerste plaats door het opzetten en financieren van onderzoeks- en innovatieprojecten.

De consumptie van gezond en duurzaam voedsel moet worden gestimuleerd, voedselverspilling dient verder te worden tegengegaan en moet er gewerkt worden aan de waardering voor voedsel en groen waarbij goede verdienmodellen voor de gehele keten niet uit het oog mag worden verloren.
Daarbij gaat het zeker niet enkel om fundamenteel en toegepast onderzoek, maar ook om valorisatie.

DutchEnglishGerman
Neem contact op Wij sturen je graag meer informatie!
Neem geheel vrijblijvend contact op. Ontvang binnen 24 uur antwoord op je vraag of een offerte.
Verzenden